Kalibrering

Kalibrering

​Kravene til nøjagtighed og dokumentation heraf har aldrig været større, end vi oplever i disse år. Det er ofte et kundekrav at det er en 3. uafhængig part der udfører kalibreringen.

Desuden har langt de fleste virksomheder beskrevet interval og måleudstyrets nøjagtighed i deres kvalitetsstyringssystem, men har måske ikke selv ressourcer til at udføre det.

Vægtedirekt tilbyder flere forskellige typer af kalibrering, og i samarbejde med kunden finder vi sammen ud af hvilken type der er den rette for jeres produktion og som lever op til jeres krav til dokumentation.

Dette kunne være vores standard kalibrering, som vi kalder for en sporbar kalibrering og som lever op til kravene i bl.a. ISO/HACCP/BRC/IFS. Denne type kalibrering lever, for de fleste virksomheder op til krav om dokumentation, og er den mest anvendte kalibreringsform hos Vægtedirekt.

Har du et krav om en akkrediteret kalibrering, hvor du får det velkendte certifikat med kongekrone på, kan Vægtedirekt også tilbyde det, da flere af vore teknikere er uddannet måletekniske inspektører igennem Trescal (Danak nr. 22).

Uanset hvilken type af kalibrering du vælger hos Vægtedirekt, afsluttes det altid med et certifikat, som er dokumentation for kalibrering og sporbarhed – nøgleord som er en afgørende betydning i denne sammenhæng.

Vedligehold af vægte

En vægt skal løbende justeres og kalibreres for at veje nøjagtigt.
Hvor ofte det er nødvendigt afhænger meget af vægtens type og brug, samt eventuelle krav til din specifikke virksomhed.

Vægtedirekt anbefaler, at industrivægte justeres minimum én gang årligt.

For lovkrav om kalibrering og verificering henviser vi til:  Reverificering og egenkontrol i punkt 6 og 7 i Sikkerhedsstyrelsens bekendtgørelse.

Hvis du er er tvivl – er du også meget velkommen til at kontakt os.

Kalibreringscertifikat

På langt de fleste af vores vægte er det muligt at tilkøbe et Dakks kalibreringscertifikat. Vælger du dette, vil vægten bliver kalibreret hos producenten inden levering, og du vil modtage et bevis herpå. Dette skal bestilles sammen med bestilling af vægten og vil resultere i et certifikatsgebyr.
For nogle vægte er det også muligt at få lavet et nyt certifikat, hvis man ønsker det senere hen. Her henviser vi altid til Force Technology, med hvem vi gerne tager dialogen og hjælepr dig med koordineringen.

Kontakt os for at høre om mulighederne for din vægt.

Justering

Hos Vægtedirekt assisterer vi gerne vores kunder med en serviceplan, hvor vi hjælper vores kunder med at holde styr på deres rekalibrering (hvert 4.-5. år) eller justeringer (årligt) af vægtene.

Overholder vægten ikke sine normer, kan vi tilbyde at rekalibrere den. Dette er en justering af vægten, og vil ikke resutlere i et kalbireringscertifikat.

Kontakt os, hvis du er i tvivl om, hvilke krav der stilles til din vægt.

Kontakt os for en kalibrering

Scaletronic babyvægt Kalibrering